Ons-Groene-Schoolplein-Background

Bloemen om van te smullen

Wie - wat - wanneer

Groep: 3-4 en 5-6

Tijdsduur: 30 minuten

Seizoen: lente/zomer

Wat heb je nodig?

  • Zaadjes van Oost-Indische kers
  • Zaadjes van komkommerkruid (Bernagie)
  • Plekje op het schoolplein waar je kan zaaien (direct in de grond of een bloembak)

 

Tips & Links

Tips:

  • De groene blaadjes van Oost-Indische kers zijn heel goed eetbaar, maar eet er geen grote hoeveelheid van, dan kan je wat last krijgen van je maag en darmen.
  • De Oost-Indische kers is een hele mooie sierlijke klimplant waarvan je ook hele leuke bosjes bloemen kunt plukken.


Links:

  • slide
  • slide

Opdracht

Bloemen zijn mooi om naar te kijken. Maar wist je dat je sommige bloemen ook kunt eten? (Niet allemaal, van sommige andere planten kan je zelfs ziek worden).

Tijdens deze opdracht gaan we zaadjes zaaien van twee planten: Oost-Indische kers en komkommerkruid. Deze planten kan je allebei eten! Je kunt er heerlijke en mooie salades van maken. De jonge groene blaadjes doe je bij de sla voor wat extra smaak en met de bloemen maak je er een mooie feestelijke salade van! Maar ook los zijn de bloemen heerlijk om te eten.

Vanaf eind april kun je de zaadjes direct buiten zaaien net onder de grond, een halve centimeter diep. Maak met je klas een plekje op het schoolplein waar jullie je bloemen veilig kunnen laten groeien (direct in de grond of in een bloembak). Ze houden van best wat zonlicht. En geven jullie ze af en toe water?

De bloeitijd is van juni tot september/oktober, dus als je vroeg zaait, kan je vóór de vakantie al je bloemetjes oogsten. Zaai je wat later, dan staan de bloemen na de zomervakantie, als jullie weer terug zijn op school, klaar om te bewonderen en lekker op te eten!

Andere zoek opties

Heb je een kwartiertje over en zoek je een korte opdracht? Of wil je snel een spel of creatieve opdracht vinden? Zoek dan hier.

Groep

Tijd

Opdrachttype

Thema