Ons-Groene-Schoolplein-Background

Touwtocht

Wie – wat – wanneer

Groep: 5-6

Tijdsduur: 30 minuten

Seizoen: gehele jaar

Wat heb je nodig?

  • Eén lang touw per 6 leerlingen
  • Een aantal blinddoeken/ theedoeken

Tips & links

Veiligheidstip:

Pas op voor stekelige planten.

  • slide
  • slide
  • slide

Opdracht

Maak groepjes van 5 personen.

 Eén groepje krijgt als eerste de blinddoeken om. Ze wachten op het startsein. Het andere groepje spant een touw tussen verschillende struiken en bomen.

Versie 1:

Nu worden de geblinddoekte kinderen met één hand aan het begin van het touw gezet. Ze volgen het touw door de bosjes en langs bomen.
Ze zoeken en voelen een weg door de natuur. Als ze aan het eind gekomen zijn, doen ze de blinddoeken af en worden de rollen omgedraaid.

Versie 2:

Touw niet te strak en vast maken! Het moet straks snel verwijderd kunnen worden.
Ook nu gaan de geblinddoekte kinderen langs het touw en proberen zoveel mogelijk te voelen. Aan het einde van het touw draaien ze allemaal 10 rondjes met de blinddoek nog om. Ondertussen haalt de andere groep het touw weg!
Nu volgt de opdracht: hoe was de route met het touw uitgezet? Probeer de route zo goed mogelijk terug te vinden. Degene die het beste de weg nogmaals loopt heeft gewonnen. Daarna worden de rollen omgedraaid en mag de andere groep een touwroute uitzetten.

Andere zoek opties

Heb je een kwartiertje over en zoek je een korte opdracht? Of wil je snel een spel of creatieve opdracht vinden? Zoek dan hier.

Groep

Tijd

Opdrachttype

Thema