Ons-Groene-Schoolplein-Background

Vos en konijn sluipspel

Wie – wat – wanneer

Groep: 5-6

Tijdsduur: 30 minuten

Seizoen: lente/zomer/herfst

Wat heb je nodig:

  • blinddoek

Tips & links

Deze opdracht is overgenomen uit het boekje 'Groen speelplezier, Creatieve en praktische werkvormen in een natuurspeeltuin', een uitgave van NUSO Speelruimte Nederland.

In dit boekje kun je nog veel meer leuke opdrachten vinden.

  • slide
  • slide
  • slide

Opdracht

Voor echte spanningszoekers! Je moet muisstil kunnen bewegen in de natuur om een 'prooi' te kunnen vangen èn je moet stil zijn om geen prooi te worden! Maak een grote kring rondom iemand, het konijn, die geblinddoekt is. Het konijn moet tijdens het spel zijn hoofd stil houden. De begeleider staat achter het konijn en wijst telkens in willekeurige volgorde iemand uit de kring aan (de vossen) die probeert het konijn in het midden te bereiken of te besluipen, zonder dat hij gehoord wordt. De vos begint als de begeleider dat zegt en niet eerder. De vos kijkt alleen naar het konijn en niet naar waar hij zijn voeten zet. Als het konijn de vos hoort en de juiste richting kan aanwijzen is de vos af. De vos de het dichtste in de buurt van het konijn komt, heeft gewonnen.

Je maakt het spel spannender door de afstand groter te maken. Voor jonge kinderen kun je een ondergrond kiezen die wat meer geluiden geeft zoals dorre blaadjes en takjes.

Andere zoek opties

Heb je een kwartiertje over en zoek je een korte opdracht? Of wil je snel een spel of creatieve opdracht vinden? Zoek dan hier.

Groep

Tijd

Opdrachttype

Thema