Ons-Groene-Schoolplein-Background

Kleurende herfstbladeren

Wie - wat - wanneer

Groep: 3-4 + 5-6

Tijdsduur: 30 minuten

Seizoen: begin herfst

Wat heb je nodig?

  • Struik met kleurende herfstblaadjes
  • Tweetallen

 

Tips & Links

Tip: Je kunt de blaadjes ook in een kleurencirkel opplakken op een vel papier. Je krijgt dan een mooie staalkaart met kleurtjes.

  • slide
  • slide

Opdracht

Onze natuur heeft wel duizend verschillende kleuren. Blaadjes van bomen en struiken veranderen ook nog eens van kleur. In het begin van de herfst kun je dat duidelijker zien dan ooit. Aan één struik kunnen dan wel twintig verschillende kleuren voorkomen. Wij gaan op zoek naar de kleuren van herfstblaadjes. Van groen tot rood, oranje en geel. Zie je welke blaadjes het meest verkleurd zijn?


Ga samen met je maatje naar buiten. Verzamel blaadjes in alle kleuren en tinten. Als je alle kleuren hebt verzameld, kun je ze neerleggen op kleur en van licht naar donker. Hoeveel verschillende kleuren heb je gevonden? Kun je de kleuren benoemen? Verzin mooie namen voor de verschillende tinten, bijvoorbeeld: roestrood, bloedrood, wijnrood, roestoranje, worteltjesoranje, bananengeel, citroengeel, groengeel, enzovoort.

Kijk eens goed rond, kleuren alle bomen en struiken even sterk?

Andere zoek opties

Heb je een kwartiertje over en zoek je een korte opdracht? Of wil je snel een spel of creatieve opdracht vinden? Zoek dan hier.

Groep

Tijd

Opdrachttype

Thema